Međunarodne selidbe unutar granica EU

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju 1.7.2013. procedura kod prijevoza selidbenog inventara kao i prijevoza komercijalne robe unutar granica EU je maksimalno pojednostavljena. Carinske procedure i višesatnog čekanja na granicama kod  međunarodne selidbe u ovom slučaju nema, već samo kontrola policije (tzv one stop control) te slijedom toga nema ni carinskih davanja i nameta za Vas kao klijenta. Potrebno je samo ispuniti naše obrasce za međunarodnu selidbu koje Vam pošaljemo prije preseljenja. Također Vas savjetujemo o tijeku selidbenog procesa kako bi preseljenje Vašeg inventara do odredišta proteklo u najboljem redu.

Međunarodne selidbe iz RH u zemlje koje nisu članice EU i obratno

Specifičnost ove skupine međunarodnih selidbi leži u činjenici da je za takvu vrstu međunarodne selidbe potrebna posebna procedura te pomno planiranje i priprema dokumentacije s obzirom da se radi o prijevozu tj. izvozu i uvozu nekomercijalne robe. Procedura kod međunarodne selidbe razlikuje se od klasične carinske procedure pri uvozu i izvozu komercijalne robe.

Vrlo je bitno kod međunarodnih selidbi u treće zemlje/iz trećih zemalja, uzeti renomiranu firmu sa dugogodišnjim iskustvom u međunarodnim selidbama i prijevozu. U suprotnom može biti neželjenih situacija i posljedica za Vas kao klijenta.

U mogućnosti smo organizirati kompletnu međunarodnu selidbu na sve destinacije svijeta (door to door usluga) uz suradnju sa našim renomiranim partnerima.

Tako pored naših standardnih selidbenih usluga, kod međunarode selidbe možemo Vam ponuditi:

  • besplatne konzultacije oko potrebne dokumentacije
  • carinsko posredovanje kod uvoza/izvoza selidbenih stvari/automobila
  • organizacija skupnog-cestovnog, LCL/FCL pomorskog i avio prijevoza
  • eksportno pakiranje selidbenih stvari u trećim zemljama
  • organizacija isporuke stvari u objekt na odredišnoj destinaciji u trećim zemljama
  • diplomatske selidbe

Savjetujemo Vam da kod ove vrste preseljenja uzmete u obzir da presudno bude iskustvo tvrtke koja Vam pruža ovu uslugu tj. kvaliteta usluge, a ne isključivo cijena, jer danas na tržištu postoji  niz neozbiljnih i usputnih ponuđača usluge  međunarodne selidbe koji Vas nastoje privući niskim cijenama, koje kasnije porastu kada su Vaše stvari ukrcane u selidbeno vozilo i kada je kasno za reakciju.

Za sve daljnje informacije molimo da nas kontaktirate.

Međunarodne selidbe