Samostalna selidba ili unajmiti profesionalce?

 

Samostalna selidba ili unajmiti profesionalce?Migra Najam ljudi za selidbu

 

Svatko tko se ikada selio u životu bar jednom je došao u dilemu da li selidbu napraviti samostalno ili ipak unajmiti profesionalnu tvrtku za selidbe.

U ovom članku donosimo Vam neke informacije i savjete nakon kojih će Vam biti lakše rješiti dilemu: samostalna selidba ili angažman profesionalaca.

 

Ukoliko odlučite napraviti selidbu u vlastitom aranžmanu, budite informirani:

 

  • Selidba je složeni proces i stresan događaj koji iziskuje pomno planiranje. Zapitajte se prije da li imate dovoljno vremena organizirati cjelokupni posao oko selidbe.
  • Vaše selidbene stvari moraju biti adekvatno spakirane i zaštićene od oštećenja. Imajte na umu da je potraga za selibenim kutijama naporan posao koji iziskuje vremena i živaca. Također trebate znati da kutije trebaju biti adekvatne i dovoljno čvrste za preseljenje. Pored kutija treba imati i ostali materijal za pakiranje i zaštitu vaših stvari kao što su razne folije za zaštitu lomljivih stvari, ljepljive trake, markeri..i na kraju treba te stvari izvaditi iz ormara i posložiti ih u adekvatne kutije za selidbu.
  • Utovar-istovar, demontaža - montaža namještaja, pakiranje-raspakiravanje, čišćenje zna biti fizički težak i vremenski zahtjevan posao. Bitno je imati stručne i spretne ljude koji će rukovati vašim stvarima. Naravno, možete angažirati prijatelje i rođake za ispomoć kod selidbe, ali vodite računa da ukoliko dođe do nekog oštećenja prilikom selidbe, teško je s prijateljima koje ste zvali da vam pomognu, rješavati nesuglasice oko oštećenja. Zapamtite da je ipak za kvalitetnu selidbu potrebno znanje i vještina kao i za svaki drugi posao, stoga se zapitajte jeste li spremni i stručni primiti se tog zahtjevnog posla
  • Za selidbu vam je potrebno adekvatno vozilo. Imate li ga? Imate li volje tražiti usluge od prijatelja, familije i poznanika da vam prevezu vaše stvari ukoliko oni mogu ˝srediti ˝ kakvo vozilo? Zapamtite da ste uvijek nekom nešto dužni u tom slučaju. Uvijek možete i unajmiti kombi ili kamion, ali dobro napravite kalkulaciju ukupnih troškova i truda.
  • Ne zaboravite da ukoliko se odlučite raditi samostalno selidbu morate tražiti izostanak s posla, možete li si to priuštiti?

 

S druge strane angažman profesionalaca za selidbu donosi slijedeće prednosti:

 

  • Da, selidba je stresan i mukotrpan posao zato tu brigu prebacite na selidbenu firmu, a Vi svoje vrijeme utrošite na druge stvari, pogotovo kad se radi o složenijoj selidbi
  • Umjesto da tražite kutije za selidbu po kontejnerima ili dućanima, možete uštedjeti vrijeme i trud ako nas nazovete i narudžbu kutija napravite telefonom ili mailom. Kutije Vam možemo dovesti na kućnu adresu te pakiranje možete obaviti samostalno ili to možemo učiniti mi za Vas.
  • Radnje oko ukrcaja, iskrcaja, demontaže i montaže namještaja prepustite profesionalcima kojima je to predmet svakodnevnih zadaća i koji znaju manipulirati sa selidbenim stvarima. Tako ćete rizik od oštećenja svesti na minimum. Ukoliko se i dogodi neko oštećenje, ozbiljna selidbena firma ima osiguranje tereta koje će pokriti eventualnu štetu.
  • Također ozbiljna kompanija za selidbu posjeduje kvalitetna i pouzdana vozila čiji je teretni prostor tapeciran te opremljen alatima i pomagalima za selidbu kao što su kolica, gurtne, deke, folije te će se posao uz pomoć istih odraditi brže i efikasnije što ide u korist smanjenju troškova za Vas kao klijenta.

Zaključak je vrlo jasan i dileme oko teme: samostalna selidba ili profesionalci ne bi trebalo biti. Brigu i stres oko selidbe prebacite na selidbenu firmu, a Vi promatrajte sa strane ili iskoristite vrijeme na nešto što Vam je bitnije u svakodnevnom životu.

 

 

 

Kontakt podaci

Kumrovečka ul. 6
10000, Zagreb
+385 (91) 9776 402
info@migra.hr

Korisnička iskustva

Drago mi je da smo Vam još jednom ukazali povjerenje u transportu robe jer smo nakon selidbe iz Mihanovićeve ulice bili jako zadovoljni Vašom uslugom. Pohvala cijelom timu; profesionalno, pažljivo i super odrađen posao. Dečki su super!!! P.S. i opet ćemo vas zvati.....a preporuke smo već proslijedili i našim suradnicima. Do nekog drugog susreta srdačan pozdrav!
Golf razvoj d.o.o. - Natalija Šoštarić Selidbe po Gradu Zagrebu

Copyright 2017 © MIGRA