Samostalna selidba ili unajmiti profesionalce?

 

Samostalna selidba ili unajmiti profesionalce?Migra Najam ljudi za selidbu

 

Svatko tko se ikada selio u životu bar jednom je došao u dilemu da li selidbu napraviti samostalno ili ipak unajmiti profesionalnu tvrtku za selidbe.

U ovom članku donosimo Vam neke informacije i savjete nakon kojih će Vam biti lakše rješiti dilemu: samostalna selidba ili angažman profesionalaca.

 

Ukoliko odlučite napraviti selidbu u vlastitom aranžmanu, budite informirani:

 

  • Selidba je složeni proces i stresan događaj koji iziskuje pomno planiranje. Zapitajte se prije da li imate dovoljno vremena organizirati cjelokupni posao oko selidbe.
  • Vaše selidbene stvari moraju biti adekvatno spakirane i zaštićene od oštećenja. Imajte na umu da je potraga za selibenim kutijama naporan posao koji iziskuje vremena i živaca. Također trebate znati da kutije trebaju biti adekvatne i dovoljno čvrste za preseljenje. Pored kutija treba imati i ostali materijal za pakiranje i zaštitu vaših stvari kao što su razne folije za zaštitu lomljivih stvari, ljepljive trake, markeri..i na kraju treba te stvari izvaditi iz ormara i posložiti ih u adekvatne kutije za selidbu.
  • Utovar-istovar, demontaža - montaža namještaja, pakiranje-raspakiravanje, čišćenje zna biti fizički težak i vremenski zahtjevan posao. Bitno je imati stručne i spretne ljude koji će rukovati vašim stvarima. Naravno, možete angažirati prijatelje i rođake za ispomoć kod selidbe, ali vodite računa da ukoliko dođe do nekog oštećenja prilikom selidbe, teško je s prijateljima koje ste zvali da vam pomognu, rješavati nesuglasice oko oštećenja. Zapamtite da je ipak za kvalitetnu selidbu potrebno znanje i vještina kao i za svaki drugi posao, stoga se zapitajte jeste li spremni i stručni primiti se tog zahtjevnog posla
  • Za selidbu vam je potrebno adekvatno vozilo. Imate li ga? Imate li volje tražiti usluge od prijatelja, familije i poznanika da vam prevezu vaše stvari ukoliko oni mogu ˝srediti ˝ kakvo vozilo? Zapamtite da ste uvijek nekom nešto dužni u tom slučaju. Uvijek možete i unajmiti kombi ili kamion, ali dobro napravite kalkulaciju ukupnih troškova i truda.
  • Ne zaboravite da ukoliko se odlučite raditi samostalno selidbu morate tražiti izostanak s posla, možete li si to priuštiti?

 

S druge strane angažman profesionalaca za selidbu donosi slijedeće prednosti:

 

  • Da, selidba je stresan i mukotrpan posao zato tu brigu prebacite na selidbenu firmu, a Vi svoje vrijeme utrošite na druge stvari, pogotovo kad se radi o složenijoj selidbi
  • Umjesto da tražite kutije za selidbu po kontejnerima ili dućanima, možete uštedjeti vrijeme i trud ako nas nazovete i narudžbu kutija napravite telefonom ili mailom. Kutije Vam možemo dovesti na kućnu adresu te pakiranje možete obaviti samostalno ili to možemo učiniti mi za Vas.
  • Radnje oko ukrcaja, iskrcaja, demontaže i montaže namještaja prepustite profesionalcima kojima je to predmet svakodnevnih zadaća i koji znaju manipulirati sa selidbenim stvarima. Tako ćete rizik od oštećenja svesti na minimum. Ukoliko se i dogodi neko oštećenje, ozbiljna selidbena firma ima osiguranje tereta koje će pokriti eventualnu štetu.
  • Također ozbiljna kompanija za selidbu posjeduje kvalitetna i pouzdana vozila čiji je teretni prostor tapeciran te opremljen alatima i pomagalima za selidbu kao što su kolica, gurtne, deke, folije te će se posao uz pomoć istih odraditi brže i efikasnije što ide u korist smanjenju troškova za Vas kao klijenta.

Zaključak je vrlo jasan i dileme oko teme: samostalna selidba ili profesionalci ne bi trebalo biti. Brigu i stres oko selidbe prebacite na selidbenu firmu, a Vi promatrajte sa strane ili iskoristite vrijeme na nešto što Vam je bitnije u svakodnevnom životu.

 

 

 

Kontakt podaci

Kumrovečka ul. 6
10000, Zagreb
+385 (98) 727 009
info@migra.hr

Korisnička iskustva

Congratulations to the Migra team on successfully executing my complex move. Big thanks to Goran who was flexible and accommodating: picking up my IKEA items in Zagreb on Day 1, then a 3 a.m. start toward Split on Day 2 to avoid worsening weather conditions, ferry crossing to Supetar and loading up the truck (2nd floor apt with no elevator, bulky furniture), then Day 3 early start toward Istra and speedy unloading to avoid the approaching rain storm. The movers team was professional, pleasant and most importantly, patient - they were willing to pack the truck in an alternative way in order to make it easier for me to find, identify and unpack boxes in their designated area of my new home. The bulky sofa-bed would not fit through the door, no problem for these gentlemen, they quickly identified how to partially dismantle it and continue loading the truck in good spirits! Nothing was damaged nor broken during the move. Having moved a few times within North America, I can honestly say these gentlemen stand alongside the best! I would sincerely recommend the entire Migra team! Thank you!!!!
Ksenija Španović

Copyright 2017 © MIGRA