Savjeti za dan selidbe

Spakirajte se dan prije selidbe

Pakiranje u zadnji tren može vam usporiti cijeli dan. Postavite si cilj da budete potpuno spakirani prije nego što selidbena kompanija stigne ili dođe vrijeme da preuzmete unajmljeni kamion. Na taj se način možete odmah usredotočiti na izvršenje zadatka.

Spakirajte hladnjak

Opskrbite prijenosni hladnjak sa hranom koja vam može održati snagu tijekom dana, poput boca s vodom i brzih zalogaja. Premjestite ga sa sobom u automobil umjesto u kamion za selidbu, tako da mu možete pristupiti kad god trebate.

Imajte plan za malu djecu i kućne ljubimce

Ako su vaša djeca premlada da bi vam pomagala na dan selidbe, najbolje je da se druže s prijateljima ili obitelji kako biste se malo oslobodili stresa i zaštitili ih. Isto vrijedi i za kućne ljubimce. Ako možete, organizirajte alternativne planove za svoje mališane i svoje dlakavce - svi ćete biti sretniji.

Probuditi se rano

Na dan selidbe uvijek će biti nekih stvari koje treba obaviti u zadnji tren. Kako biste izbjegli nepotreban stres, probudite se rano kako biste imali dovoljno vremena prije nego što selidbena firma dođe do vašeg doma ili je vrijeme da pokupite unajmljeni kamion.

Koristite dnevni popis obaveza – do to list

Držite popis obaveza na svom telefonu ili komadu papira za sve što treba obaviti na dan selidbe i označite ga kako dan odmiče. Neki će zadaci biti očiti, poput utovara kamiona. Druge na koje biste mogli zaboraviti, poput prolaska posljednjeg koraka kako biste provjerili ima li zaboravljenih stvari ili ostavljanja ključeva stanodavcu.

Odjenite se prikladno

Morat ćete se kretati s lakoćom i smanjiti rizik od ozljeda. Nošenje hlača, dugih rukava, zatvorenih cipela i možda čak i rukavica smanjit će mogućnost da se ogrebete i posječete ili da vam stopalo smrska teška kutija. Tenisice su bolji izbor za lako kretanje, dok će vam teške radne čizme pružiti dodatnu potporu kako biste izbjegli uvijanje gležnja. Ako ste prethodno ozlijedili vrat, leđa, koljeno ili kuk, razmislite o nošenju dodatne zaštitne opreme poput steznika.

Očistite put kretanja koji će koristiti firma za selidbe

Prije nego selidbari stignu, očistite im put za premještanje vaših stvari i držite ga čistim do kraja. Osobito kod velikih predmeta, ne možete vidjeti što je ispred vas. Očistite sve produžne kablove i žice koje mogu nekoga spotaknuti. Ako imate klimavu stepenicu na stubištu, označite je i upozorite one koji se sele.

Provjerite je li vaš mobitel napunjen

Punjač bi vam trebao biti u blizini ili u torbi s osnovnim stvarima, ali potpuno napunite telefon večer prije. Trebat će vam za koordinaciju logistike s vašim selidbarima i komunikaciju s njima tijekom prijevoza ako je potrebno. A možda ćete ga trebati koristiti i dok preuzimate unajmljeni kamion. Za svaki slučaj, možete ponijeti i prijenosni punjač.

Budite dostupni koordinatoru selidbe

Dočekajte firmu za selidbe i omogućite im obilazak vaše kuće ili stana. Možete istaknuti lomljive kutije (čak i ako su označene, a trebale bi biti) i dijelove namještaja koje morate rastaviti. Ako imate prioritetne stvari kod ukrcaja, javite to na vrijeme koordinatoru selidbe. Pokažite im gdje je kupaonica u slučaju da je trebaju koristiti tijekom selidbe.

Ispravno podignite kutije

Ako sudjelujete u utovaru, svakako podižite kutije ispravno kako biste izbjegli rizik od ozljeda. Ako niste sigurni možete li se sigurno spustiti niz stepenice dok nosite predmet ili vam se kutija čini preteškom, zatražite pomoć.

Opskrbite se osvježenjem

Svakako ponudite vodu svojoj ekipi za selidbe, bilo da se radi o profesionalcima ili vašim prijateljima i rođacima. Svi će morati ostati hidrirani i puni energije tijekom ovog intenzivnog treninga. Razmislite o opskrbi grickalicama u pokretu poput orašastih plodova, proteinskih pločica ili sendviča.

Nemojte preskočiti završni korak

Ne možemo ovo dovoljno naglasiti. Uvijek prođite kroz svaku prostoriju da biste vidjeli posljednji put jeste li što zaboravili. Ovo je još važnije ako se selite izvan države ili u inozemstvo. Otvorite sve ormare i namještaj, provjerite sve vanjske prostore. Ono što ostavljate za sobom možda neće biti lako vratiti zbog udaljenosti, ako se novi vlasnik odmah useljava ili ako vaš stan ima drugog iznajmljivača.

Snimite svoje mjerače komunalnih usluga

Ovo možda nije očito, ali trebali biste slikati očitanja na vodomjerima i plinomjerima. Komunalna poduzeća ne dobivaju uvijek konačni račun točan, tako da možete provjeriti točnost kada dobijete račun i imati dokaz u slučaju da postoji pogreška u naplati.

Dajte napojnicu ljudima koji vas sele, ako ste zadovoljni

Napojnice se ne očekuju, ali profesionalne selidbari uvijek cijene napojnicu. Ako imate proračun za to i zadovoljni ste njihovim poslom, svakom selidbaru dajte napojnicu u gotovini.

Kontakt podaci

Kumrovečka ul. 6
10000, Zagreb
+385 (91) 9776 402
info@migra.hr

Korisnička iskustva

Drago mi je da smo Vam još jednom ukazali povjerenje u transportu robe jer smo nakon selidbe iz Mihanovićeve ulice bili jako zadovoljni Vašom uslugom. Pohvala cijelom timu; profesionalno, pažljivo i super odrađen posao. Dečki su super!!! P.S. i opet ćemo vas zvati.....a preporuke smo već proslijedili i našim suradnicima. Do nekog drugog susreta srdačan pozdrav!
Golf razvoj d.o.o. - Natalija Šoštarić Selidbe po Gradu Zagrebu

Copyright 2017 © MIGRA