Savjeti za pakiranje

Nabavite kutije i ostali materijal za pakiranje

Najprije nabavite kvalitetan materijal za pakiranje. Osnovne stvari koje želite uključiti su kutije za selidbu, traka za pakiranje, škare, klobučni papir za pakiranje, rastezljiva folija, folija s mjehurićima, markeri, stari ručnici i deke, plastične vrećice raznih veličina, uključujući male vrećice koje se mogu zatvoriti i vrećice za smeće, naljepnice označene bojama i još mnogo toga. MIGRA ima kvalitetne peteroslojne kutije za selidbu kao i ostali materijal za pakiranje. Naša ponuda se nalazi OVDJE.

Kako dodatno uštedjeti i olakšati si pakiranje koristeći stvari iz kućanstva

Upotrijebite svoju posteljinu, ručnike i druge mekane predmete na zaštitu.

Zamotajte lomljive predmete poput čaša ili bočica parfema u čarape, a upotrijebite posteljinu i ručnike za ublažavanje lomljivih predmeta koje je teško zamotati poput lampi i vaza. U kuhinji koristite krpe za posuđe kako biste sigurno omotali noževe i druge oštre predmete, pričvrstivši ih gumicom. Iznenadit ćete se koliko kućanskih predmeta koje već imate pri ruci može poslužiti za pakiranje.

Upotrijebite vaše kofere

Možete upotrijebiti kofere za pakiranje teških stvari, kao što su knjige i teške posude za posluživanje jer kotačići kofera olakšavaju premještanje.

Obilježavanje kutija bojama

Uštedite vrijeme s označavanjem kutije tako što ćete uzeti naljepnice različitih boja i svakoj boji dodijeliti sobu. Na taj ćete način vrlo brzo moći identificirati što kamo treba ići i nećete morati tražiti marker svaki put kad zatvorite kutiju.

Stavite odredišne sobe na kutije

Druga opcija je da na svaku kutiju stavite naziv sobe u koju kutija ide. Još jedna stvar koju možete učiniti je označiti kutije njihovim sadržajem, ali to bi moglo zbuniti ljude kaj vas sele pa to preporučujemo samo ako se selite sami.

Označite kutije u kojima je lomljiv sadržaj

Osobito je to važno ako ste unajmili firmu za selidbe jer oni neće znati da budu posebno oprezni s nekim od vaših kutija.

Slikajte sadržaj kutije

Slikajte unutrašnjosti kutija nakon što se spakiraju u slučaju da kasnije budete morali podsjećati što je gdje. Iako neće biti vidljiv svaki predmet u kutiji, trebalo bi vam pomoći da steknete opću predodžbu o tome što ćete pronaći u svakoj kutiji.

Spakirajte torbu za vaše osnovne i važne stvari

Spakirajte malu torbu ili kofer s osobnim stvarima koje će vam trebati tijekom selidbe i odmah nakon što stignete na novo mjesto, kao što su važni dokumenti, lijekovi, punjači, osnovne toaletne potrepštine, nekoliko komada odjeće za presvući se itd.

Sastavite kutiju s osnovnim stvarima

Kutija s osnovnim potrepštinama (ili prva otvorena kutija) spasit će vam razum prve noći u vašem novom domu. Ako trebate imati sve što vam je potrebno odmah nakon selidbe, poput papirnatih ručnika, toaletnog papira, vode, papirnatih tanjura i plastičnog pribora, itd. Ako se selite s malim djetetom, morat ćete dodati pelene i dodatnu odjeću, kao i omiljene igračke i dječju hranu. Za kućne ljubimce, morat ćete imati jednostavan pristup njihovoj hrani i zdjelicama za hranu, povodcu, poslasticama i žvakaćim namirnicama, posteljini, kutiji za otpatke, vrećicama za čišćenje i omiljenim igračkama vašeg ljubimca.

Savjeti za pakiranje sadržaja dnevne sobe

Postupak sa elektroničkim i informatičkim uređajima

To uključuje vaš TV, računalo i drugu elektroniku. Ako angažirate tvrtku za selidbe, prethodno fotografirajte svoje računalo i ostale slične vrijedne stavke. Ove bi vam fotografije mogle dobro doći ako se računalo ošteti tijekom prijevoza i trebate podnijeti zahtjev za odštetu.

Također, kada selite vrijedne elektroničke uređaje kao što je vaše računalo, sakupite sve priručnike proizvoda i stavite ih u sigurnu, zaštićenu torbu. Označite žice. Koristite originalno pakiranje ako je moguće.

Bilo bi dobro da napravite sigurnosnu kopiju svog tvrdog diska, ako tijekom transporta dođe do oštećenja.

Snimite stražnju stranu televizora. Kasnije može biti teško sjetiti se kamo idu sve te žice.

Ako nemate originalnu kutiju od tv-a i ostale elektroničke i informatičke opreme, možete umotati televizor u deku. To bi trebalo osigurati dovoljno zaštite tijekom selidbe. I neka bude uspravan, a ne ležeći. Možete ga držati naslonjenog u kamionu za selidbu tako da ga uglavite između madraca ili drugog mekanog namještaja.

Izvadite žarulje iz svjetiljki

Mogu se pokvariti u transportu. Upotrijebite foliju s mjehurićima i zapakirajte ih.

Uklonite što možete s velikih predmeta

Kada selite velike predmete, uklonite elemente ili dodatke s velikih predmeta radi lakšeg transporta. Neki komadi namještaja imaju uklonjive noge ili naslone. Skinite jastuke s kauča. Možete ih pakirati u velike kutije ili vreće za smeće. Ako koristite uslugu profesionalne selidbe, oni bi mogli omotati neki tapecirani namještaj.

Kožni namještaj nikada ne zamatajte direktno u rastezljivu, plastičnu foliju

Koža “diše” i nikada je ne zamatajte u rastezljivu plastičnu (stretch) foliju jer može doći do“znojenja” kože, a vlaga će ostaviti mrlje i plijesan na koži vašeg skupocjenog namještaja.

Umjesto folije, kožni namještaj možete zamotati u pokrivače

Savjeti za pakiranje spavaće sobe

Ispraznite ladice komode

Uvijek ispraznite sadržaj namještaja koji se seli i Izvadite ladice iz komode po potrebi.

Namještaj sa sadržajem može biti težak i kod selidbe može doći do oštećenja namještaja ili ispadanja sadržaja iz njega.

Ako nije preteška, možete ostaviti ladice u komodi, a samu komodu zamotati u plastičnu foliju ili zalijepiti trakama..

Zapakirajte odjeću na vješalicama

Odjeću na njihovim vješalicama možete odložiti u garderobne ili je stavite u velike garderobne vreće. To je uvijek najbolje rješenje kako bi odjeća ostala neuprljana, neoštećena i nezgužvana. Garderobne kutije ima MIGRA u ponudi, možete ih kupiti ili unajmiti.

Odjeću rolajte se, nemojte je klasično slagati presavijajući je

Kada pakirate odjeću, smotajte je umjesto da je savijate kako biste uštedjeli prostor.

Za cipele koristite kutije od trgovine alkoholnim pićima

Kutije koje se koriste za transport boca imaju pregrade. Možete ih koristiti za organiziranje svojih cipela. Kad ste već kod toga, razmislite o pakiranju cipela s malim predmetima kako biste maksimizirali prostor.

Stavite postavljenu plahtu na svoj madrac kako bi bio čist

Ako ne koristite vreću za madrac kod selidbe madraca, preko nje možete staviti plahtu kako bi madrac bio čist tijekom transporta.

Savjeti za pakiranje kuhinjskog sadržaja

Koristite lonce za držanje malih predmeta

Umjesto da trošite dodatne kutije za male kuhinjske predmete poput začina i sličnog, napunite njima svoje velike lonce i druge posude koje se mogu zatvoriti. Uštedjet ćete puno prostora.

Pakirajte tanjure okomito u kutije

Vertikalno pakiranje tanjura osigurat će manju vjerojatnost da će puknuti ili se slomiti. Ne zaboravite ih dobro zamotati ili koristiti klobučni papir ili bubble foliju.

Stavite osnovne uređaje u košare za rublje

Stavite male kućanske aparate koji će vam odmah trebati (poput aparata za kavu i tostera) u košaru za rublje kako biste ih odmah mogli staviti na pult na novom mjestu.

Vodite računa da košara na kraju nije preteška.

Slažite svoje lonce i tave

Koristite veliku ili srednju kutiju za slaganje lonaca i tava. Stavite papir za pakiranje između njih. Stavite papir ili kuhinjske krpe u otvore kako se vaši lonci i tave ne bi pomicali u transportu. Zamotajte staklene poklopce i stavite u zasebnu kutiju.

Spakirajte čaše i čašice u kutije s pregradama

Ovo je najsigurniji način njihovog transporta. Možete kupiti specijalne razdjelnike koji stanu u standardne kutije ili upotrijebiti kutije iz trgovine alkoholnim pićima. Zamotajte svaku čašu u papir za pakiranje i nemojte ništa slagati na njih.

Zamotajte noževe u kuhinjske krpe

Umotajte svaki nož u puni list papira za pakiranje, a zatim omotajte kuhinjsku krpu oko njih i sve pričvrstite gumicom. Nikad ne smještajte noževe u kutiju okrenute prema gore.

Odmrznite i očistite hladnjak

Ne zaboravite odlediti i očistiti hladnjak dan ili dva prije selidbe.

Pripremite svoje uređaje bijele tehnike za selidbu (štednjak, hladnjak, perilicu)

Isključite ih sa mreže, uklonite sva crijeva i zalijepite sva vrata.

Pakirajte tekućine zajedno

Najbolji način da spriječite da tekućina ošteti dragocjenosti tijekom selidbe je da ih spakirate zajedno. Kako biste spriječili curenje, osigurajte otvore svojih ulja i umaka komadom plastične folije. Uklonite gornji dio, postavite omot, vratite gornji dio. Zamotajte gornji dio izvana s još plastične folije ili upotrijebite plastičnu vrećicu koja se može zatvoriti za dodatnu zaštitu. Ako koristite karton, upotrijebite vrećicu za smeće da obložite kutiju.

Koristite plastične kutije za pakiranje tekućina

Savjetujemo korištenje plastičnih posuda za pakiranje tekućina. Za razliku od kartona, ne morate se brinuti da će proliveno iscuriti na druge predmete. Plastika osigurava potpuno zadržavanje prolivenih tekućina, a kutije se mogu očistiti i ponovno upotrijebiti. Ako nemate plastične kutije za selidbu kontaktirajte nas za nabavu istih.

Savjeti za pakiranje stvari iz blagovaonice

Rastavite svjetiljke

Kao što smo ranije spomenuli, uklonite sve žarulje iz svojih svjetiljki. Zamotajte bazu i žarulje odvojeno. Stavite ih u jednu kutiju s puno folije s mjehurićima ili papira da ispunite prazna mjesta u kutiji.

Zamotajte sjenila lampe zasebno

Za sjenila za svjetiljke možete koristiti ručnike, jastučnice ili papir za omatanje. Bez grubog papira ili novina jer bi mogli oštetiti sjenila. Svaku sjenilu zamotajte zasebno, osobito ako su izrađene od osjetljivih tkanina poput svile. Kada ih stavljate u kutiju, možete naslagati sjenila ako su različitih veličina.

Nemojte koristiti plastičnu stretch foliju za stol

To je zato što može zadržati vlagu i oštetiti vaš stol. Možete koristiti papirnate podloge ako ih imate ili deke. Ako koristite usluge firme za selidbe, prepustite njima da to riješe.

Zarolajte tepihe

Ako koristite tvrtku za selidbe, oni će to učiniti umjesto vas. Možete jednostavno ostaviti prostirke na podu. Ako se sami selite, očistite i smotajte svoje tepihe. Treba ih natovariti na kraju i iskrcati na početku kako biste ih mogli staviti na pod u svom novom domu prije nego što se namještaj može postaviti na vaše prostirke.

Preklopite zavjese

Presavijte zavjese po dužini ako koristite kutije za garderobu. Ako koristite obične kutije, najprije ih obložite papirnatim ili plastičnim vrećicama kako biste bili sigurni da će zastori ili zavjese stići čisti.

Nabavite prave kutije i ambalažu za vaše umjetnine i osjetljive stvari

Ako selite kipove, velike vaze, ogledala ili vrijedne slike, provjerite radite li to kako treba. Većina velikih ogledala, slika i uokvirenih zidnih umjetnina neće stati u standardne kutije. Za vrijedna i nezamjenjiva umjetnička djela preporučujemo da razmislite o firmi za selidbe, koja će to odraditi stručno. Kutije za ogledala i slike, kao i izradu drvenih sanduka po mjeri za Vaše vrijedne i krhke umjetnine, možete naručiti kod MIGRE.

Praktični savjeti za pakiranje sadržaja kupaonice

Spakirajte svoje potrepštine posljednje

Stvari poput četkica za zube, dezodoransa, proizvoda za kosu i bilo čega drugog što svakodnevno koristite moglo bi otići u vašu torbu s potrepštinama za selidbu na dan selidbe.

Držite pribor za prvu pomoć pri ruci

Ozljede se događaju na dan selidbe pa ostavite svoju prvu pomoć lako dostupnom na dan selidbe.

Zamotajte komadić plastične folije oko stvari koje bi se mogle proliti

Spriječite prolijevanje u prijevozu korištenjem plastične folije za pričvršćivanje poklopaca sapuna, šampona, sredstava za čišćenje i drugih predmeta koje ne želite prosuti po svojim stvarima.

Spakirajte male predmete u plastične vrećice koje se mogu zatvoriti

Tako se neće izgubiti u prijevozu. Ako ih imate puno u kupaonici, možda biste trebali označiti vrećice radi lakšeg raspakiranja.

Koristite ručnike za zamatanje lomljivih predmeta

Kao što smo već spomenuli, dobro iskoristite svoje ručnike tako što ćete u njih zamotati lomljive predmete iz kupaonice i ispuniti praznine u kutijama. Ne zaboravite označiti kutije kao lomljive!

Spakirajte neiskorištene ručnike u vreće za smeće ili teške kutije

Možete staviti svoje ručnike na teške kutije jer su lagani ili ih staviti u vreće za smeće.

Kontakt podaci

Kumrovečka ul. 6
10000, Zagreb
+385 (91) 9776 402
info@migra.hr

Korisnička iskustva

Drago mi je da smo Vam još jednom ukazali povjerenje u transportu robe jer smo nakon selidbe iz Mihanovićeve ulice bili jako zadovoljni Vašom uslugom. Pohvala cijelom timu; profesionalno, pažljivo i super odrađen posao. Dečki su super!!! P.S. i opet ćemo vas zvati.....a preporuke smo već proslijedili i našim suradnicima. Do nekog drugog susreta srdačan pozdrav!
Golf razvoj d.o.o. - Natalija Šoštarić Selidbe po Gradu Zagrebu

Copyright 2017 © MIGRA